Direktorijumi sajtova - Kako napraviti sajt

Idi na sadržaj

Glavni meni:

Direktorijumi sajtova

Šta su direktorijumi sajtova?

Direktorijumi sajtova su internet baze sajtova grupisanih po kategorijama. Obično se uz svaki sajt koji se nalazi u nekom diektorijumu nalazi i opis tako da posetioci i pre nego što posete neki sajt znaju o čemu je i šta mogu da očekuju na istom.

Osim što upisom u direktorijume možete dobiti nešto posete, oni su dobri i kao način gradnje povratnih veza ( linkova) ka Vašem sajtu. Samim upisom omogućavate pretraživačima, kao što je Google, da u nekom kraćem roku indeksiraju Vaš sajt i izvrše njegovo rangiranje u rezultatima pretrage.

Ovakvi direktorijumi su najčešće besplatni u smislu da ne morate plaćati u novcu za prijavljivanje svog sajta. Često Vam direktorijumi sajtova za upis Vašeg sajta, kao protivuslugu, traže da na svom sajtu postavite link koji vodi do njih.

Imajte u vidu da prijava sajta na direktorijume nije jedini način gradnje linkova i da ako linkove gradite samo na ovaj način rezultati će biti mizerni pa čak i kontraproduktivni.

Lista direktorijuma

Ovde ćemo Vam dati kratku listu direktorijuma. Imajte u vidu da dole navedeni direktorijumi prihvataju isključivo sajtove na nekom od ex-yu jezika, dok će sajtovi na stranim jezicima biti odbijeni.

Spisak direktorijuma:

 
Back to content | Back to main menu